Pakhuis de Zwijger-

De smartphone democratie

30 januari

-- English below --

Op maandagavond 30 januari zal Volt raadslid Itay Garmy als spreker deelnemen aan de discussieavond 'De smartphone democratie' georganiseerd door Pakhuis De Zwijger.


Al jaren lezen wij over de kloof tussen burger en overheid, niet alleen tussen stad en platteland, ook Amsterdammers voelen zich inmiddels ongehoord. Femke Halsema luidde eind vorig jaar de noodklok en stuurde hierdoor een brief naar de raad. Zonder vertrouwen geen democratie. In deze Tech for Society gaan wij in gesprek of de kloof tussen burger en overheid digitaal overbrugd kan worden. Deze avond staat in teken van het versterken van de representative democratie door technologische ontwikkeling. Met één enkele toepassing zou het straks mogelijk kunnen zijn om zowel de overheid te controleren, als mee te stemmen met voorstellen, als inzicht te krijgen in de effectiviteit van het bestuur. Is dit de toekomst? Of ligt deze toekomst toch offline. Het potlood, papier en stemhokje zijn controleerbaar en begrijpelijk, maar hoe controleer je de integriteit van een applicatie? Hoe waarborg je de waarde van het democratisch proces als alleen de ontwikkelaar snapt hoe de blockchain-code van de toepassing werkt? En hoe waarborg je de privacy en het stemgeheim in een eventuele digitale toekomst. Dit en meer, bij deze editie van Tech for Society.


Voor meer informatie, ga naar de website van Pakhuis de Zwijger (https://dezwijger.nl/programma/de-smartphone-democratie)


-- English --

On Monday evening, January 30, Volt counselor Itay Garmy will participate as a speaker in the discussion evening 'The smartphone democracy' organized by Pakhuis De Zwijger.


Note, this event will be in Dutch.


For more information, go to the website of Pakhuis de Zwijger (https://dezwijger.nl/programma/de-smartphone-democratie)


Pakhuis De Zwijger

Piet Heinkade 179

1019HC Amsterdam