5+1 uitdagingen voor onze stadInhoud

Navigeer door middel van het onderstaande menu eenvoudig online door ons verkiezingsprogramma. Bovenaan elke hoofdstuk pagina vind je dit menu. Klik op een hoofdstuk om dit te lezen.5+1 uitdagingen voor onze stad

1


Kiezen voor een duurzaam Amsterdam

Klimaatverandering heeft directe gevolgen voor de leefbaarheid in de stad. Duurzaamheid moet de norm worden voor Amsterdam. Volt wil Amsterdam vergroenen, slimme keuzes maken over ons energiegebruik en duurzame innovatie aanmoedigen.

2


Een nieuwe kijk op economie

Innovatie begint bij mensen. Volt wil dat wel zijn een belangrijke drijfveer wordt voor economisch beleid. Complexe problemen als de wooncrisis zijn een remmende factor op dat welzijn. Een stad die in balans wil zijn, laat zich niet verdelen in winnaars en verliezers, maar kijkt naar het geheel en betrekt iedereen bij het succes.

3


Gelijke kansen voor iedereen

Echte vrijheid is kunnen zijn wie je bent en kunnen doen waar je goed in bent. We willen dat alle Amsterdammers dezelfde kansen krijgen, we willen werken aan het herstel van vertrouwen tussen burger en overheid en de verschillen tussen wijken verkleinen. Volt streeft naar een inclusieve, diverse gemeente waarin alle Amsterdammers zich gehoord en vertegenwoordigd voelen.

4


De moderne hoofdstad

Volt wil de toekomst van de volgende generatie veiligstellen en de kans geven dromen en ambities waar te maken. Dat kan alleen met toegankelijk onderwijs voor iedereen in de stad, ongeacht je postcode.

5


De ziel van de stad

Amsterdammers moeten de mogelijkheid krijgen om mee te beslissen over de belangrijkste keuzes die hun leven en toekomst beïnvloeden. Verder maakt Volt zich hard voor het ondersteunen en beschermen van onze levendige, diverse cultuur.

+1


Toekomst. Made in Europe

Van Europese samenwerking wordt Amsterdam sterker en Europa wordt sterker van Amsterdam. Volt streeft ernaar dat Amsterdam één van de leidende steden op het gebied van duurzame innovatie wordt een paradijs voor best practices op duurzaamheidsgebied. Zoals wij de beste ideeën uit Europese steden halen, willen we dat andere steden voor hun ideeën naar Amsterdam gaan kijken.
Onze programma's


Nederland wordt niet beter zonder Europa, Europa niet zonder Nederland.


Download hieronder ons programma om het nog eens rustig door te lezen.