Buiten je grenzen denkenInhoud

Navigeer door middel van het onderstaande menu eenvoudig online door ons verkiezingsprogramma. Bovenaan elke hoofdstuk pagina vind je dit menu. Klik op een hoofdstuk om dit te lezen.


Buiten je grenzen denken.

Amsterdam maakt grote veranderingen door. De coronacrisis heeft diepe kloven blootgelegd die niet genegeerd kunnen worden. Kloven tussen mensen die direct geraakt werden in hun inkomen en mensen die met betrekkelijk eenvoudige aanpassingen konden overleven. Het toonde ons de kwetsbaarheden in het sociale weefsel van onze stad.

De klok tikt. We moeten op zoek naar een frisse visie op de toekomst en loskomen van de versleten denkbeelden uit het verleden. We kunnen niet wachten met oplossingen voor dringende problemen als de klimaatcrisis, de wooncrisis en de groeiende kansenongelijkheid. Amsterdam verdient politiek die buiten bubbels denkt en meer met Amsterdammers bezig is dan met zichzelf. Politiek waarbij lange termijn-denken en verbinding centraal staan. Politiek die buiten haar grenzen denkt.

Wij zijn Volt. Wij geloven dat betere samenwerking de enige manier is om de uitdagingen van de 21ste eeuw aan te pakken. Volt heeft gekozen vertegenwoordigers in het Europees Parlement, het Nederlands Parlement en in verschillende Europese gemeenten. Met een eenduidig, coherent Europees programma verbinden we als eerste partij alle Europese steden en bouwen we bruggen.

Volt wil dat de woningmarkt eerlijker wordt en beter toegankelijk voor mensen met lagere- en middeninkomens. We willen betaalbaar bouwen en de stad ook voor de toekomst betaalbaar houden. Als het aan ons ligt, is Amsterdam in 2040 CO2-neutraal, tien jaar eerder dan de European Green Deal voorstelt. We kiezen voor een toegankelijke, duurzame, bloeiende stad waarin je je thuis voelt.

We willen werken aan een samenleving gebaseerd op vertrouwen door een gemeentebestuur dat inwoners ziet, hoort en meeneemt bij beslissingen die hun levens beïnvloeden. We willen een stad van gelijke kansen en gedeeld geluk. Van een grote diversiteit aan mensen en culturen, verenigd in de Amsterdamse identiteit.

Amsterdam is een kind van Europa: een stad van pioniers. Een stad van vrijheid, vrede, goed eten, muziek, kunst, wetenschap, in- novatie en een kleurrijke, gedeelde geschiedenis. Wij willen een grenzeloos Amsterdam dat de beste ideeën uit Europese steden haalt en hier uitvoert. Een Amsterdam dat verder ontwikkelt op gebied van klimaat, sociale gelijkheid en inspraak, en dat kennis deelt met andere steden, hier en in Europa; een Amsterdam dat buiten de stadsgrenzen denkt.

De nieuwe generatie politici kan niet wachten om aan de slag te gaan. We kunnen niet wachten om de stem van Amsterdammers te laten horen in Brussel. We kunnen niet wachten om de Volt kiezer met een positief geluid te vertegenwoordigen in de gemeenteraad.
Onze programma's


Nederland wordt niet beter zonder Europa, Europa niet zonder Nederland.


Download hieronder ons programma om het nog eens rustig door te lezen.